nieuws

Direct resultaat Vastned per saldo slechter

bouwbreed Premium

AMSTERDAM – VastNed Retail heeft vorig jaar een direct beleggingsresultaat behaald van 62 miljoen euro, 200.000 euro meer dan in 2003.

Dat heeft de vastgoedonderneming bekendgemaakt. Het totale resultaat van de belegger in winkelpanden steeg fors, van 40,7 miljoen euro tot 71,7 miljoen euro.

De stijging kwam voornamelijk doordat het vastgoed dat de onderneming bezit, voor meer geld in de boeken kwam te staan. Ook verkocht de belegger panden met miljoenen euro�s boekwinst. VastNed Retail belegt onder meer in winkelcentra in Nederland, Spanje, Belgie en Portugal.

VastNed Offices/Industrial verging het aanzienlijk slechter. De onderneming die opereert in de onder druk staande kantorenmarkt, zag zijn directe beleggingsresultaat teruglopen van 48,6 miljoen euro naar 40,8 miljoen euro. Van het totale resultaat bleef slechts 3,1 miljoen euro over tegen 17,1 miljoen euro in het voorgaande boekjaar.

Meer leegstand in de kantoren vormde een van de oorzaken van de daling van het resultaat. Ook moest de vastgoedbelegger flink afschrijven op de waarde van kantoren.

Voor 2005 rekent de onderneming op een verdere verslechtering van het directe beleggingsresultaat per aandeel, dat het afgelopen jaar daalde van 2,59 euro naar 2,13 euro. (anp)

Reageer op dit artikel