nieuws

Dietz op de beurs

bouwbreed

Wat doe je als je te klein bent om op de beurs te staan, maar toch al je klanten daar rond ziet lopen? Dan bel je drie collega�s op en doe je het samen. Dat heeft Smits Vastgoedzorg gedaan. Mooie stand. En helemaal zelf gemaakt. De constructie is van (opgepoetst) steigermateriaal, de tafels zijn gemaakt […]

Wat doe je als je te klein bent om op de beurs te staan, maar toch al je klanten daar rond ziet lopen? Dan bel je drie collega�s op en doe je het samen. Dat heeft Smits Vastgoedzorg gedaan. Mooie stand. En helemaal zelf gemaakt. De constructie is van (opgepoetst) steigermateriaal, de tafels zijn gemaakt in de eigen werkplaats en de kroonluchter komt uit de hal van de directeur. De stand is ruim opgezet en verdeeld in vier kwadranten met een bar in het binnen. Elke dag rouleren de vier bedrijven van kwadrant. Slim bedacht, goed uitgevoerd.

Door mij bij deze uitgeroepen tot mooiste stand van deze Bouwbeurs is die van Heko Spanten. De stand bestaat uit spanten die, geheel naar eigen ontwerp, in de eigen fabriek geproduceerd is. Het ontwerp zorgt voor een open sfeer, veel ruimte en heeft in de eigen fabriek een uitnodigend karakter. De stand is overigens te koop. Voor 8.000 euro is hij van u.

Misschien wel de op één na mooiste stand van deze beurs is de stand van Mosa. Dit bedrijf levert vloer- en wandbekleding in de vorm van keramische tegels heeft een soort bastion gebouwd met drie brede ingangen. In de vier hoeken worden de productlijnen getoond. Met name het �Strokenlandschap� ziet er fantastisch uit. Gaat u vooral kijken om te zien wat ik bedoel.

Dan ten slotte toch nog een kritiekpunt. Ik heb het bij meer stands gezien, maar neem nu als voorbeeld de stand van Bedrijveninfo Rijnmond. Een mooie stijlvolle stand, waarin op consistente wijze de exposant geprofileerd wordt, maar dat is het dan ook. Er gaat niets van uit. Er is geen actie en de standbemanning die ik daar aantrof maakte geen actieve indruk. Dat is toch wel een belangrijk leerpunt. Naast een stand die aan alle eisen voldoet, is goede training van de standbemanning van groot belang. Zorg dat de mensen die er staan, er ook willen staan en dat ze begrijpen waarvoor. De standbemanning kan de beurs maken of breken.

Marketing- en communicatieadviseur Luc Dietz loopt deze week over de Bouwbeurs en geeft zijn ongezouten kritiek.

Reageer op dit artikel