nieuws

Deense riolen nodig aan opknapbeurt toe

bouwbreed Premium

kopenhagen – Het rioleringsstelsel in Denemarken heeft sinds circa 1990 een onderhoudsachterstand opgelopen ter waarde van 1,5 miljard euro. Dat is vastgesteld door de Deense vereniging van waterleiding- en rioolzuiveringsbedrijven, de Danva. De vereniging ontleent deze inschatting aan de resultaten van de tv-inspectie van de netten gedurende de afgelopen paar jaar. Volgens de Danva wordt […]

kopenhagen – Het rioleringsstelsel in Denemarken heeft sinds circa 1990 een onderhoudsachterstand opgelopen ter waarde van 1,5 miljard euro. Dat is vastgesteld door de Deense vereniging van waterleiding- en rioolzuiveringsbedrijven, de Danva. De vereniging ontleent deze inschatting aan de resultaten van de tv-inspectie van de netten gedurende de afgelopen paar jaar.

Volgens de Danva wordt het in verband met de risico�s voor de volksgezondheid en het milieu de hoogste tijd voor de politieke beleidsmakers om de aandacht voor de riolering op te voeren. Om behalve het achterstallige onderhoud de komende jaren ook de lopende renovatie aan te kunnen pakken, moeten de gemeentelijke overheden de uitgaven tot 2020 opkrikken van 300 miljoen naar 500 miljoen euro per jaar, aldus de Danva.

Reageer op dit artikel