nieuws

De Vliegers onderneming Imca Vastgoed staat in de etalage

bouwbreed

amsterdam – Het management van Imca Vastgoed is naarstig op zoek naar een koper. Ook wil bestuurder Ton van Oosten de naam van het bedrijf veranderen.

In een gesprek met Het Financieele Dagblad zegt Van Oosten dat verkoop van het vastgoedbedrijf van Erik de Vlieger al eerder aan de orde is geweest. Na de aankoop van een meerderheidsbelang in Imca door het management is het plan in een stroomversnelling geraakt. Afgesproken is dat De Vlieger zijn aandelen pas betaald krijgt na doorverkoop van Imca.

Van Oosten is zelf voorstander van overname door een participatiemaatschappij met een bancaire achtergrond. In vastgoedkringen wordt er echter rekening mee gehouden dat ABN Amro-dochter Bouwfonds wel eens interesse zou kunnen hebben. Vorig jaar nog nam de vastgoedbank projectontwikkelaar MAB over. Bouwfonds was een belangrijke financier van MAB. Hetzelfde geldt ook voor Imca, waarmee Bouwfonds financiële banden heeft.

Van Oosten heeft inmiddels ook al besloten de naam van Imca Vastgoed te wijzigen. De naam is te zeer gelieerd met Erik de Vlieger en is door de negatieve publiciteit besmet geraakt. Dat zou volgens financiële bronnen de reden zijn dat andere potentiële gegadigden afgehaakt zijn.

Over de prijs die betaald zal moeten worden, wil Van oosten geen uitspraak doen. Wel verwacht hij meer per aandeel te krijgen dan het management aan De Vlieger betaalt. Dat heeft te maken met het feit dat vorderingen die Imca heeft op de aandeelhouders en zusterbedrijven verrekend zijn in de verkoopprijs. Imca heeft aan de aandeelhouders 13,8 miljoen geleend en aan zustervennootschappen als Exel 15,4 miljoen.

Reageer op dit artikel