nieuws

CIAT Nederland introduceert ruimtebesparende luchtverdeler Coadis

bouwbreed

almere – Coadis noemt CIAT Nederland zijn nieuwe cassette fancoil luchtverdelers. De leverancier uit Almere leidde deze naam af van Henri Coanda, de ontdekker van het Coanda-effect. Op dit effect is de luchtverdelingstechniek van de Coadis gebaseerd De toestellen hebben 40 tot 84 uitblaasnozzles die elk afzonderlijk zijn in te stellen. Het systeem heeft een […]

almere – Coadis noemt CIAT Nederland zijn nieuwe cassette fancoil luchtverdelers. De leverancier uit Almere leidde deze naam af van Henri Coanda, de ontdekker van het Coanda-effect. Op dit effect is de luchtverdelingstechniek van de Coadis gebaseerd De toestellen hebben 40 tot 84 uitblaasnozzles die elk afzonderlijk zijn in te stellen. Het systeem heeft een geïntegreerd aanzuig- en uitblaasplenum. Deze constructie spaart ruimte in het plafond. De Coadis komt in een uitvoering met twee of vier pijpen en is geschikt voor koeling en/of verwarming. De kunststof condenswateropvangbak steekt buiten de omkasting uit waardoor appendages, zoals waterregelventielen, boven deze bak gemonteerd kunnen worden. Door de constructie is een condenspomp zelden nodig.

Aanzuigrooster

Het rooster van de Coadis vervangt geheel of gedeeltelijk een plafondtegel. De toestellen hebben een strakke en vlakke onderzijde die is afgewerkt in RAL-kleur 9010. Het filter en de ventilatormotor zijn door een groot aanzuigrooster vrij toegankelijk wat het onderhoud ten goede komt. CIAT levert de nieuwe serie in de standaard en verhoogde uitvoering in 3 formaten tot een vermogen van 4,7 kilowatt.

Reageer op dit artikel