nieuws

Britse bouwer McAlpine eist schade na verlies opdracht

bouwbreed Premium

edinburgh – De Britse bouwer Sir Robert McAlpine eist bijna 6,5 miljoen euro schadevergoeding van het Schotse parlement.

McAlpine liep op het laatste moment de opdracht voor de bouw van het nieuwe parlementsgebouw mis nadat concurrent Bovis eerst van de lijst was geschrapt maar later weer een kans kreeg.

HBG UK, dat destijds hetzelfde overkwam als McAlpine, denkt niet over een schadeclaim en zal zich dan ook niet bij de rechtszaak aansluiten.

HBG UK, McAlpine en Bovis waren in 2000 de laatste drie aannemers op de �shortlist� voor het nieuwe parlement. De bouwkosten werden destijds geschat op 75 miljoen euro, maar zijn uiteindelijk ruim tien keer zo hoog uitgekomen. Bovis viel als eerste van het drietal af maar werd weer op de lijst gezet nadat een hoogste Schotse ambtenaar een goed woordje had gedaan. Dat was gebaseerd op de goede ervaringen met Bovis bij de verbouwing en nieuwbouw van het nationale museum in Edinburgh.

Sir Robert McAlpine stelde deze week voor de onderzoeksrechter dat het parlement de Europese aanbestedingsregels heeft overtreden omdat de uiteindelijke selectie uitsluitend was gebaseerd op de laagste prijs. Bovis zou ook de offerteprijs in een laat stadium hebben mogen aanpassen terwijl de andere gegadigden die kans niet kregen.

Reageer op dit artikel