nieuws

Bouw parkeergarages met woontoren

bouwbreed Premium

nijmegen – Het gemeentebestuur van Nijmegen gaat met ICE Ontwikkeling uit Nijmegen onderhandelen over de bouw van een garage met daarop een 120 meter hoge woontoren achter de Hezelpoort.

De gemeente heeft twee locaties gekozen waar nieuwe parkeergarages moesten komen. Voor de locatie achter de Hezelpoort kwam de Nijmeegse ontwikkelaar zelf met een plan voor de toren op de garage. De ontwikkelaar denkt aan veertig verdiepingen met ongeveer tweehonderd appartementen.

De onderhandelingen gaan over de uiteindelijke financiële constructie voor de parkeergarage. De andere locatie die het college van B en W voor een garage op het oog hebben is de Van Schaeck Mathonsingel bij het centrum. De garage komt ondergronds te liggen over de volle lengte van de bestaande singel die nu het stationsplein met het centrale en drukke Keizer Karelplein verbindt. Bovenop de garage wordt de singel weer heringericht als een groene wandelpromenade.

In maart moet de raad goedkeuring verlenen aan de door het college ingeslagen weg. Dan kunnen ook de stedenbouwkundige uitwerking en de bestemmingsplanprocedures beginnen. Als het aan het college ligt, kan de bouw in 2007 beginnen.

Reageer op dit artikel