nieuws

Bouw Drieklovendam stil door milieueisen

bouwbreed

beijing – De bouw van �s werelds grootste waterkrachtcentrale, de Drieklovendam in China, is deels stilgelegd omdat onderdelen van het ambitieuze project niet voldoen aan de milieu-eisen. Dat berichtte het Chinese persbureau Xinhua donderdag. De uitvoerder van het bouwproject moet nu met een milieu-effectrapportage komen voordat de bouw kan worden hervat. Het Chinese staatskantoor voor […]

beijing – De bouw van �s werelds grootste waterkrachtcentrale, de Drieklovendam in China, is deels stilgelegd omdat onderdelen van het ambitieuze project niet voldoen aan de milieu-eisen. Dat berichtte het Chinese persbureau Xinhua donderdag.

De uitvoerder van het bouwproject moet nu met een milieu-effectrapportage komen voordat de bouw kan worden hervat. Het Chinese staatskantoor voor milieuzaken (SEPA) schortte medio vorige maand de reeds begonnen bouw van dertig miljardenprojecten op omdat er onvoldoende zicht is op de gevolgen voor het milieu. In totaal werden 27 projecten tijdelijk stilgelegd, maar de aanleg van onderdelen van de Drieklovendam ging door.

Reageer op dit artikel