nieuws

Boete bij vertraging wegwerkzaamheden

bouwbreed

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam wil een boete opleggen aan aannemers als hun werkzaamheden in de stad vertraging oplopen. Het geld gaat naar de gedupeerde winkeliers. Dit heeft wethouder F. Huffnagel verklaard. De middenstand klaagt over omzetderving door straten die openliggen. Vertragingen vergroten de problemen. Belangenorganisatie MKB Amsterdam vroeg de VVD-wethouder of een boeteclausule mogelijk […]

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam wil een boete opleggen aan aannemers als hun werkzaamheden in de stad vertraging oplopen. Het geld gaat naar de gedupeerde winkeliers. Dit heeft wethouder F. Huffnagel verklaard.

De middenstand klaagt over omzetderving door straten die openliggen. Vertragingen vergroten de problemen. Belangenorganisatie MKB Amsterdam vroeg de VVD-wethouder of een boeteclausule mogelijk was voor trage aannemers. “Als aannemers hun afgesproken termijn overschrijden, moeten wij ze kunnen aanspreken. We gaan onderzoeken of dat mogelijk is”, aldus Huffnagel.

De wethouder meent dat de opbrengst van de claim naar de gedupeerde winkeliers kan gaan. Hij heeft niet de bedoeling hiermee de gemeentekas te spekken.

Reageer op dit artikel