nieuws

Bewoners vechten voor behoud bomen in wijk Roombeek

bouwbreed

enschede – Overblijfselen van de vuurwerkramp in Enschede worden gekoesterd. Zo protesteren enkele bewoners van de wijk tegen de voorgenomen kap van drie acacias die de ramp overleefden.

Om de Roombeek weer door de wijk te laten stromen, moeten deze bomen wijken. Maar daar willen de bomenliefhebbers niets van weten, dinsdag gaan zij spreken zij met de gemeente voor een mogelijk alternatief.

Een voorlichter van het gemeentelijk projectbureau Wederopbouw erkent dat de gemeente zich de emotionele betekenis van de bomen onvoldoende heeft gerealiseerd. “Het ontwerp van de Roombeek volgt een rechte lijn en daarin is geen plaats voor deze bomen. We willen graag dit gedeelte ingericht hebben voor de herdenking op 13 mei. Om dit werk af te krijgen, hadden we alvast een kapvergunning aangevraagd. We dachten dat dit geen probleem zou zijn, want er komen honderd nieuwe bomen voor terug.”

Volgens de woordvoerder vindt de gemeentelijke groenvoorziening de acacia�s geen bijzondere bomen die misschien niet eens overleven. Desondanks biedt de gemeente de bezwaarmakers twee alternatieven aan: de bomen verplaatsen naar elders in de wijk of een oversteekplaats over de beek breder maken waardoor de acacia�s kunnen blijven staan. De laatste optie lijkt het meest voor de hand te liggen.

Reageer op dit artikel