nieuws

Bestanden van Autodesk naadloos in Revit

bouwbreed Premium

barendrecht – Met cad-software getekende bestanden van het type .dwg laten zich naadloos overzetten naar Revit 7 van Autodesk. De nieuwe release van het programma bevat namelijk een gereedschap dat de lagen, blokken en types van .dwg-files begrijpt, zodat bij het overzetten de betekenis niet verloren gaat. Revit 7 herkent ook ACIS-bestanden, waarmee visuele verbeteringen kunnen worden aangebracht.

Revit is een compleet systeem voor het ontwerpen, tekenen en documenteren van gebouwen. In tegenstelling tot cad-software die uit lagen is opgebouwd is Revit gebaseerd op een driedimensionaal gebouwmodel. De onderdelen van het model zijn met elkaar verbonden. Welke wijziging ook in het model wordt doorgevoerd, altijd blijft het een geheel. Een deur in een wand gaat mee als de wand wordt verplaatst, een bouwmuur blijft aansluiten op het dak, een trapgat volgt de verplaatsing van een trap, een wand blijft op een stramienlijn, enzovoort. De cad-tekenaar kan zulke verbanden ook zelf leggen tijdens het tekenen. De parametrische modellering zorgt ervoor dat de maten van gerelateerde onderdelen bij elke wijziging opnieuw aan elkaar worden aangepast.

Autodesk Revit 7 heeft een aantal extra gereedschappen. Met Building Maker kan de ontwerper concepten uitwerken en alledaagse straatbeelden aan het concept toevoegen. Revit 7 heeft een open grafisch systeem waarin gelijke elementen eenmaal kunnen worden ontworpen en daarna makkelijk herhaald. Dat is handig bijvoorbeeld bij het tekenen van reeksen dezelfde kozijnen in een gevel of gelijkvormige kamers in een plattegrond.

Daarnaast biedt Revit 7 gereedschappen voor het uitdraaien van overzichten van wijzigingen, het bijhouden van aanpassingen en het produceren van fraaie afbeeldingen voor presentaties, die de werkelijkheid goed weergeven.

Tenslotte biedt Revit 7 een hulpmiddel om in een team samen te werken, namelijk Autodesk Revit Worksharing. Nieuw is de mogelijkheid om 3D .dwg-bestanden van Revit naar Autodesk VIZ 2005 te exporteren. Daarmee kunnen presentatietekeningen worden gemaakt die eruit zien als een echte foto, zowel van het interieur als van het exterieur van het gebouw. Revit 7 wordt in Nederland gedistribueerd door Autodesk Benelux in Barendrecht.

Reageer op dit artikel