nieuws

Autodesk neemt Compass systems over

bouwbreed Premium

barendrecht – Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van alle bedrijfsmiddelen van Compass systems, de in Duitsland gevestigde ontwikkelaar van gegevensbeheeroplossingen. Met de overname is een bedrag gemoeid van 13 miljoen euro.

Compass is een belangrijke speler op de Europese markt voor gegevensbeheer en heeft ruim twintigduizend gebruikers in 1800 productiebedrijven.

Autodesk is van plan het product Compass te blijven leveren op een aantal Europese markten en zal ook de ondersteuning van Compass-gebruikers continueren. Daarnaast wil Autodesk de ervaring van Compass systems gebruiken bij de verdere ontwikkeling van haar eigen gegevensbeheeroplossing. Klanten kunnen volgens Autodesk na de overname nog sneller informatie uitwisselen en nog efficiënter ontwerpgegevens creëren, beheren en delen.

Uitbreiding

De overname sluit aan bij de Data Management Strategie van Autodesk en naar verwachting wordt de acquisitie afgerond in maart. Autodesk kan dan meer vaart zetten achter uitbreiding van haar gegevensbeheeroplossing en bovendien de belofte inlossen voor de levering van een gegevensbeheeroplossing voor kleine en middelgrote productiebedrijven. Autodesk werd opgericht in 1982 en is wereldwijd de grootste leverancier van software voor onder meer technisch ontwerpen zoals AutoCad.

Reageer op dit artikel