nieuws

Aruba tast in buidel voor infrastructuur

bouwbreed

oranjestad – De Arubaanse overheid trekt de komende maanden 15 miljoen euro uit om de infrastructuur op het vakantie-eiland te verbeteren. Ruim drie miljoen euro is noodhulp, om wegen die door de recente zware regenval zijn beschadigd, te herstellen. Uitgebreid wordt vooral de infrastructuur in de wijken Pos Chikito en Sabana Basora in de hoofdstad […]

oranjestad – De Arubaanse overheid trekt de komende maanden 15 miljoen euro uit om de infrastructuur op het vakantie-eiland te verbeteren. Ruim drie miljoen euro is noodhulp, om wegen die door de recente zware regenval zijn beschadigd, te herstellen.

Uitgebreid wordt vooral de infrastructuur in de wijken Pos Chikito en Sabana Basora in de hoofdstad Oranjestad. In deze buurten is de laatste jaren veel nieuwbouw gekomen, maar het wegennet is hier nauwelijks op aangepast.

Niet alleen wegen worden aangepakt, ook verkeerslichten zullen worden hersteld of vernieuwd.

Daarnaast liggen er plannen voor nieuwbouw van het ministerie van Financiën en Economische Zaken en van het ministerie van Sociale Zaken en Infrastructuur. Het parlement moet hier nog toestemming voor geven. Wat deze nieuwbouw gaat kosten is nog niet bekend.

Een ander groot project dat op stapel staat is de bouw van een bejaardenhuis in San Nicolas, de tweede plaats van Aruba. Inmiddels is het Adviescentrum voor Zorgvoorzieningen uit Utrecht in de arm genomen om dit bouwproject te begeleiden.

Reageer op dit artikel