nieuws

Arcadis in Amerika 160 man kleiner

bouwbreed

arnhem – Arcadis heeft in Amerika voor 18 miljoen euro aan activiteiten afgestoten aan de Ingenium Groep. De verkoop betreft het gedetailleerde ontwerpwerk voor gebouwen. Volgens topman H. Noy van het Arnhemse ingenieursbureau passen de werkzaamheden niet in de kernactiviteiten van zijn onderneming. “Typisch een win-winsituatie voor beide bedrijven”, vindt Noy. “De verkoop past in […]

arnhem – Arcadis heeft in Amerika voor 18 miljoen euro aan activiteiten afgestoten aan de Ingenium Groep. De verkoop betreft het gedetailleerde ontwerpwerk voor gebouwen. Volgens topman H. Noy van het Arnhemse ingenieursbureau passen de werkzaamheden niet in de kernactiviteiten van zijn onderneming.

“Typisch een win-winsituatie voor beide bedrijven”, vindt Noy. “De verkoop past in onze strategie om in het gebouwensegment klanten vooral toegevoegde waarde te leveren op het gebied van project-, programma- en facilitymanagement. Ingenium versterkt door de transactie haar positie in de Verenigde Staten en bij de automobielindustrie”.

De overname van de activiteiten krijgt eind maart zijn beslag. De overname betekent voor Arcadis een afslanking met 160 personeelsleden. De verkoop betreft werkzaamheden op de kantoren in Southfield (Michigan), Raleigh (North Carolina) en Greenville (South Carolina). Ingenium is een Canadese onderneming gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van bouwdiensten voor gebouwen en infrastructuur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels