nieuws

Arbouw: boekje over organiseren en arbo

bouwbreed Premium

utrecht – C. van Vliet, algemeen directeur Arbouw in Amsterdam, heeft het boekje �Anders organiseren werkt!� overhandigd aan A.A. van Wijngaarden, voorzitter van de Hout- en Bouwbond CNV. Werkgoed is de werknaam van het Arboconvenant Bouw van Bouwend Nederland, FNV Bouw, Hout- en Bouwbond CNV en het ministerie van SZW. Het boekje volgt uit een […]

utrecht – C. van Vliet, algemeen directeur Arbouw in Amsterdam, heeft het boekje �Anders organiseren werkt!� overhandigd aan A.A. van Wijngaarden, voorzitter van de Hout- en Bouwbond CNV.

Werkgoed is de werknaam van het Arboconvenant Bouw van Bouwend Nederland, FNV Bouw, Hout- en Bouwbond CNV en het ministerie van SZW. Het boekje volgt uit een van de doelstellingen van Werkgoed: beter organiseren van bouwprojecten.

Aan de hand van elf knelpunten in de praktijk is nagegaan, hoe verandering van de organisatie kan bijdragen aan verbetering van de arbeidsomstandigheden. Daarbij verloopt de verandering van de organisatie steeds in de vier fasen: belichten, richten, inrichten en verrichten.

De knelpunten zijn waarschijnlijk voor iedereen herkenbaar, zoals hoge werkdruk op kantoor, gebrekkige informatievoorziening, weinig betrokken bouwplaatsmedewerkers, een �eilandencultuur� met te weinig communicatie enzovoort.

Wie wil weten hoe de knelpunten kunnen worden verbeterd, kan het boekje aanvragen bij Werkgoed in Hoofddorp of via de website www.werkgoed.nl.

Reageer op dit artikel