nieuws

Almere wil concurrentie op sociale huurmarkt

bouwbreed

almere – Het college van burgemeester en wethouders in Almere onderzoekt de mogelijkheden om op de sociale huurmarkt van de polderstad meer concurrentie te krijgen. Het onderzoeksbureau Sovereign gaat in opdracht van de gemeente bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Afgelopen voorjaar opperde de fractie van Leverbaar Almere (LA) dit idee in de gemeenteraad. De partij lied daarbij weten al te praten met verscheidene corporaties die graag in Almere willen bouwen en van buiten de onder de rook van Amsterdam gelegen plaats komen.

De lokale partij verwacht dat de kosten van de sociale woningbouw teruggebracht kunnen worden als er meer concurrentie is. Momenteel zijn er drie corporaties in Almere actief.

Directeur J. de Vletter van woningbouwcorporatie de Groene Stad is niet te spreken over het besluit. “Het is een domme actie. De politiek realiseert zich niet wat voor schade ze aanricht. Wij hebben scholen, culturele centra en sociale huurwoningen neergezet. We doen genoeg terug voor de samenleving van Almere”.

Reageer op dit artikel