nieuws

Aantekening meteen digitaal op smartboard

bouwbreed Premium

utrecht – Met een viltstift aantekeningen maken op een whiteboard, die meteen digitaal worden opgeslagen, dat kan met Smartboard. DocuNXT uit Zwolle heeft tien gemeenten bereid gevonden om een pilot te houden met het intelligente tekenbord. Het wordt gebruikt voor het beoordelen van tekeningen bij bouwaanvragen. De tekening wordt geprojecteerd op het whiteboard. Met een […]

utrecht – Met een viltstift aantekeningen maken op een whiteboard, die meteen digitaal worden opgeslagen, dat kan met Smartboard. DocuNXT uit Zwolle heeft tien gemeenten bereid gevonden om een pilot te houden met het intelligente tekenbord. Het wordt gebruikt voor het beoordelen van tekeningen bij bouwaanvragen. De tekening wordt geprojecteerd op het whiteboard. Met een viltstift worden aantekeningen op de projectie gemaakt. Die aantekeningen worden aan de digitale tekening toegevoegd, alsof daadwerkelijk op de tekening werd geschreven. Jammer genoeg heeft DocuNXT geen exemplaar van het intelligente board meegenomen naar de Bouwbeurs. De bezoekers moeten het doen met een whiteboard zonder intelligentie en uitleg van Y. van Wijk, managing partner.

DocuNXT presenteert op de beurs Bouw & ICT ook de service www.printloket.nl. Dag en nacht kunnen klanten hun digitale tekeningen laten printen en afleveren (alleen op formaat A0). Volgens Van Wijk willen veel bouwbedrijven hun grootformaat tekeningen bij voorkeur op papier, om het overzicht over de hele tekening te behouden en aantekeningen te kunnen maken. “Net zoals de planning meestal ook op een planbord terecht komt, in plaats van op een scherm.”

Reageer op dit artikel