nieuws

Würth levert compacte verstekzaagmachine Master

bouwbreed

s-hertogenbosch – Würth Nederland BV levert onder de naam Master een afkort- en verstekzaagmachine voor de vakman. Het is een compacte en gemakkelijk te vervoeren zaagmachine, met een gewicht van 16 kilogram, die met hogere snelheid kan verstekzagen onder een hoek van maximaal 48 graden.

De verstekhoek kan eenvoudig worden bepaald door het uittrekken van de aanslagbout. Er zijn vaste verstekhoeken van 15, 22,5, 30 en 45 graden, met een snelvergrendelmechanisme tot 48 graden.

De Master heeft een spindelvergrendeling. Verstekzagen is zowel links als rechts mogelijk.

De zaagmachine heeft een opgenomen vermogen van 1600 watt en een afgegeven vermogen van 1100 watt. De zaagsnelheid is hoog; de Master heeft een onbelast toerental van tussen de 2500 en 5000 omwentelingen per minuut.

Gebruiksvriendelijk

Het zaagblad heeft een diameter van 216 millimeter, waarmee onder een hoek van 90/90 graden een maximale zaagdiepte kan worden bereikt van 270 x 60 millimeter (b x h). Onder een hoek van 45/90 graden is de zaagdiepte 190 x 60 millimeter en bij een hoek van 90/45 graden is dat 270 x 48 millimeter.

De Master is gebruiksvriendelijk, meent Würth. Hij heeft een elektronisch toerental en een elektronische motorrem die het zaagproces vrijwel direct kan onderbreken. De machine heeft op drie verschillende punten een stofafzuiging. De fabrikant geeft drie jaar garantie.

Reageer op dit artikel