nieuws

Winkelaanbod in Randstad met 25 procent toegenomen

bouwbreed

utrecht – In de Randstad is het winkelaanbod tussen 1999 en 2004 met 25 procent toegenomen. Dat blijkt uit het Koopstromenonderzoek Randstad 2004.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Goudappel Coffeng en Intomart GfK, in opdracht van de provincies Zuid-Holland en Utrecht. “Verhoudingsgewijs is in de regio Delft/Westland de groep van het aantal winkelmeters in de dagelijkse sector het grootst”, aldus het rapport. De groei bedroeg daar 27 procent.

Het aantal zogeheten winkelmeters in de dagelijkse sector groeide het hardst in de regio Schiedam/Vlaardingen. De toename bedroeg 22.500 vierkante meter wvo. In de Drechtsteden en Goeree-Overflakke was de groei 23 procent. In de regio�s Schiedam/Vlaardingen en Midden-Holland nam het winkelaanbod slechts in geringe mate toe.

“Het supermarktaanbod in Zuid-Holland is ten opzichte van 1999 gestegen met ruim 56.000 vierkante meter winkelvloeroppervlak”, aldus het onderzoek. De groei vond vooral plaats in de stedelijke centra. De stijging van de gemiddelde omvang van supermarkten, van 522 vierkante meter wvo in 1999 tot 781 vierkante meter wvo in 2004, deed zich zowel voor in als buiten de centrumgebieden.

Reageer op dit artikel