nieuws

Wijzigingen Bouwbesluit gelden vanaf 1 juli 2005

bouwbreed Premium

den haag – De wijzigingen van het Bouwbesluit zijn vandaag in het Staatsblad gepubliceerd. Dat betekent dat de veranderingen definitief per 1 juli 2005 gaan gelden.

Het betreft aanpassingen voor 45 van de 66 beoordelingsaspecten waaronder nieuwe definities, correcties van artikelen en materiële wijzigingen zoals gewijzigde maatvoering in de utiliteitsbouw. De plafondhoogte verandert van 2,4 naar 2,6 meter. Nieuw zijn regels voor toelaatbare concentraties asbestvezels in bestaande gebouwen.

De voorschriften zijn verder in overeenstemming gebracht met andere wet- en regelgeving.

Enkele eisen zijn geschrapt, zodat nu voor alle onderwijsinstellingen en daaraan verbonden sportfaciliteiten dezelfde regels gelden. Het gaat hierbij volgens het ministerie van VROM vooral regels die voortvloeiden uit voormalige subsidieregelingen van het ministerie van Onderwijs. Verder worden minimumregels geschrapt voor de afmeting van nieuwe standplaatsen van woonwagens.

Taalkundige correcties zijn aangebracht die de leesbaarheid van het Bouwbesluit vergroten.

Reageer op dit artikel