nieuws

Vliegveld MAA werkt aan Businesspark

bouwbreed

maastricht – Vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) verwacht dat het nieuwe Businesspark bij het vliegveld begin 2006 uitgiftegereed is. De voorbereidingen voor het park worden dit jaar afgerond met de nieuwe aandeelhouders, waaronder Dura Vermeer. Op korte termijn zal MAA voorstellen voor verbeteringen van het Masterplan met de gemeenten Beek en Meerssen gaan bespreken, waarna […]

maastricht – Vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) verwacht dat het nieuwe Businesspark bij het vliegveld begin 2006 uitgiftegereed is. De voorbereidingen voor het park worden dit jaar afgerond met de nieuwe aandeelhouders, waaronder Dura Vermeer.

Op korte termijn zal MAA voorstellen voor verbeteringen van het Masterplan met de gemeenten Beek en Meerssen gaan bespreken, waarna de ontwerpbestemmingsplannen naar verwachting rond 1 april worden ingediend. Dat maakte MAA gisteren bekend.

Dit jaar investeert MAA zo�n 15 miljoen euro onder meer in een Instrument Landing System (ILS) voor vliegtuigen vanuit het noorden, de renovatie van de start- en landingsbaan en de aanleg van een proefdraaiplaats. Daarnaast wordt er gewerkt aan een groter brandstofdepot en aansluiting daarvan op de defensiepijplijn. Vorig jaar werd al een ILS voor vliegtuigen vanuit het zuiden gerealiseerd.

Het vliegveld vervoerde in 2004 meer vracht, maar minder passagiers dan het jaar ervoor. MAA verwacht ook dit jaar een toename van het vrachtverkeer.

Reageer op dit artikel