nieuws

Stijging staalprijzen brengt US Steel winst

bouwbreed

pittsburgh – De sterke stijging van de staalprijzen in het afgelopen jaar hebben het Amerikaanse staalconcern US Steel over het laatste kwartaal van 2004 en over heel dat jaar een recordwinst bezorgd. In het vierde kwartaal sloeg een verlies van 22 miljoen dollar om in een winst van 462 miljoen dollar. Het jaarresultaat veranderde van […]

pittsburgh – De sterke stijging van de staalprijzen in het afgelopen jaar hebben het Amerikaanse staalconcern US Steel over het laatste kwartaal van 2004 en over heel dat jaar een recordwinst bezorgd. In het vierde kwartaal sloeg een verlies van 22 miljoen dollar om in een winst van 462 miljoen dollar. Het jaarresultaat veranderde van 463 miljoen dollar negatief in 1,1 miljard dollar positief.

Topman John P. Surma schrijft de goede resultaten toe aan de gunstige ontwikkelingen op de wereldstaalmarkt, aan overnames en aan vermindering van de kosten. De kwartaalomzet ging van 2,7 miljard naar 3,9 miljard dollar, de jaaromzet van 9,5 miljard naar 14,1 miljard dollar.

Reageer op dit artikel