nieuws

Staalproductie stijgt 3,6 procent

bouwbreed Premium

wiesbaden – De Duitse hoogovens hebben vorig jaar de productie van ruw staal met 3,6 procent opgevoerd tot 46,4 miljoen ton. De vervaardiging van ruw ijzer nam met 1,9 procent toe tot 30 miljoen ton. Volgens het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden produceerden de hoogovens vorig jaar op 90 procent van hun capaciteit. Nooit eerder sinds […]

wiesbaden – De Duitse hoogovens hebben vorig jaar de productie van ruw staal met 3,6 procent opgevoerd tot 46,4 miljoen ton. De vervaardiging van ruw ijzer nam met 1,9 procent toe tot 30 miljoen ton.

Volgens het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden produceerden de hoogovens vorig jaar op 90 procent van hun capaciteit. Nooit eerder sinds de Duitse hereniging in 1990 verliet zo veel staal en ijzer de Duitse fabrieken.

In december kwam 3,6 miljoen ton staal uit de hoogovens. Ten opzichte van november nam het volume 9,6 procent af. De forse daling is echter bedrieglijke schijn omdat naar werkdagen gerekend de productie juist met 3 procent toenam. De vervaardiging van ruw ijzer steeg in december met een half procent tot 2,6 miljoen ton.

In de oude deelstaten steeg de productie van ruw staal vorig jaar met 4 procent tot 39,9 miljoen ton. In het Oosten van het land nam in 2005 de staalproductie met een procent toe tot 6,5 miljoen ton.

Reageer op dit artikel