nieuws

Sittard komt Fortuna tegemoet met bouwplan

bouwbreed Premium

sittard – De gemeente Sittard is bereid versneld een bedrijventerrein rond het stadion van Fortuna Sittard op te zetten. Hiervan zou ook de noodlijdende club financieel kunnen profiteren. B en W zijn niet van plan directe financiële steun te verlenen. Het gemeentebestuur weigert direct geld in Fortuna te pompen, omdat Sittard al garant staat voor […]

sittard – De gemeente Sittard is bereid versneld een bedrijventerrein rond het stadion van Fortuna Sittard op te zetten. Hiervan zou ook de noodlijdende club financieel kunnen profiteren. B en W zijn niet van plan directe financiële steun te verlenen.

Het gemeentebestuur weigert direct geld in Fortuna te pompen, omdat Sittard al garant staat voor een lening van 1,8 miljoen euro die enkele jaren geleden is verleend.

Het college van burgemeester en wethouders wil wel op een andere manier bijspringen, omdat een faillissement van de club uit de eerste divisie de gemeente in totaal 3 miljoen euro zou kosten.

Reageer op dit artikel