nieuws

Politiek knabbelt te veel aan natuur

bouwbreed

�S-GRAVELAND – De Tweede Kamer beknabbelt te veel op plannen voor de ontwikkeling van nieuwe natuurgebieden. Ook bestaande natuur komt volgens directeur J. de Graeff van de Vereniging Natuurmonumenten onder het huidige politieke klimaat steeds meer in het gedrang. Bij de start van het honderdjarig jubileum van de vereniging deed De Graeff een dringende oproep […]

�S-GRAVELAND – De Tweede Kamer beknabbelt te veel op plannen voor de ontwikkeling van nieuwe natuurgebieden. Ook bestaande natuur komt volgens directeur J. de Graeff van de Vereniging Natuurmonumenten onder het huidige politieke klimaat steeds meer in het gedrang.

Bij de start van het honderdjarig jubileum van de vereniging deed De Graeff een dringende oproep aan de politici in Den Haag de natuurbelangen in het oog te houden. Hij richtte zich met name tot de Kamerleden van de CDA, VVD en LPF die in zijn ogen “stapsgewijs knabbelen” aan het grootscheepse plan voor het Nederlandse natuurnetwerk, de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

Reageer op dit artikel