nieuws

Peking maakt zijn daken groen

bouwbreed

peking – Peking maakt zich met allerlei bouwactiviteiten op voor de Olympische Spelen van 2008. Deze week maakte het Chinese nationale persbureau melding van een maatregel om het probleem van de luchtvervuiling in het stadscentrum aan te pakken. Daarvoor krijgt 30 procent van de hoogbouw en 60 procent van de middelhoge bouw in het centrum […]

peking – Peking maakt zich met allerlei bouwactiviteiten op voor de Olympische Spelen van 2008. Deze week maakte het Chinese nationale persbureau melding van een maatregel om het probleem van de luchtvervuiling in het stadscentrum aan te pakken.

Daarvoor krijgt 30 procent van de hoogbouw en 60 procent van de middelhoge bouw in het centrum een groen (begroeid) dak. Niet alleen moet dit een schonere lucht opleveren, het doel is ook het uiterlijk van de stad te verfraaien.

Reageer op dit artikel