nieuws

Overijssels fonds voor behoud monumenten

bouwbreed

hoevelaken – De provincie Overijssel heeft sinds gisteren een eigen Cultuurfonds voor Monumenten. Uit dit fonds, waarin 1,9 miljoen euro zit, kan de restauratie van gemeentelijke monumenten worden betaald. Dat maakte het Nationaal Restauratiefonds, een van de initiatiefnemers van het provinciale fonds, bekend. Overijssel is de zesde provincie die een speciaal potje voor het behoud […]

hoevelaken – De provincie Overijssel heeft sinds gisteren een eigen Cultuurfonds voor Monumenten. Uit dit fonds, waarin 1,9 miljoen euro zit, kan de restauratie van gemeentelijke monumenten worden betaald. Dat maakte het Nationaal Restauratiefonds, een van de initiatiefnemers van het provinciale fonds, bekend. Overijssel is de zesde provincie die een speciaal potje voor het behoud van monumenten opricht.

Het Nationaal Restauratiefonds is samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds de drijvende kracht achter de provinciefondsen. Ze namen het initiatief iets op te richten, omdat eigenaren van provinciale en gemeentelijke monumenten geen beroep kunnen doen op subsidieregelingen van het Rijk om hun panden op te knappen.

Reageer op dit artikel