nieuws

Ook milieuvergunning ADO-stadion rammelt

bouwbreed

den haag – Een nieuwe tegenslag heeft zich gisteren aangediend bij de bouw van het nieuwe stadion voor ADO Den Haag. De Raad van State blijkt negatief te oordelen over de verleende milieuvergunning. De gemeente zou zich onvoldoende hebben verdiept in lucht- en geluidskwaliteit op de beoogde locatie, in de oksel van twee snelwegen. De […]

den haag – Een nieuwe tegenslag heeft zich gisteren aangediend bij de bouw van het nieuwe stadion voor ADO Den Haag. De Raad van State blijkt negatief te oordelen over de verleende milieuvergunning. De gemeente zou zich onvoldoende hebben verdiept in lucht- en geluidskwaliteit op de beoogde locatie, in de oksel van twee snelwegen.

De gemeente Den Haag en de Stichting Stadionontwikkeling denken dat het mogelijk is een nieuwe milieuvergunning gereed te hebben als ook de andere vertraagde procedureonderdelen zijn afgerond. De bouw kan dan nog steeds in augustus starten.

Ballast Nedam staat in elk geval te popelen om te beginnen, weet H. Knijff van de Stichting Stadionontwikkeling. De bouwer kon begin vorig jaar op de valreep niet aan de slag omdat de rechter de bouwvergunning had geschorst.

Reageer op dit artikel