nieuws

Noord-Brabant pakt oude bedrijfsterreinen aan

bouwbreed

den bosch – Noord-Brabant wil een kwart van de verouderde bedrijfsterreinen in de provincie opknappen. Het dagelijks bestuur van de provincie, Gedeputeerde Staten, overweegt om speciaal daarvoor een herstructureringsmaatschappij op te richten. Een woordvoerster van het college heeft dit gisteren gemeld. In Noord-Brabant is 16.500 hectare bedrijfsterrein in gebruik. Daarvan is ongeveer 5500 hectare verouderd. […]

den bosch – Noord-Brabant wil een kwart van de verouderde bedrijfsterreinen in de provincie opknappen. Het dagelijks bestuur van de provincie, Gedeputeerde Staten, overweegt om speciaal daarvoor een herstructureringsmaatschappij op te richten. Een woordvoerster van het college heeft dit gisteren gemeld.

In Noord-Brabant is 16.500 hectare bedrijfsterrein in gebruik. Daarvan is ongeveer 5500 hectare verouderd. Het college wil daarvan voor 2015 ongeveer 25 procent opknappen. Dat gebeurt in nauw overleg met de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij. Een nog op te richten kenniscentrum gaat de opknapbeurt begeleiden. GS willen daarvoor jaarlijks 600.000 euro uittrekken. Om het renoveren van bedrijventerreinen mogelijk te maken, moet er ook een participatiefonds komen. Daarin wil de provincie 30 miljoen euro storten.

Reageer op dit artikel