nieuws

Nieuwe vergunning voor reactor Petten

bouwbreed

den haag – De onderzoeksreactor in Petten krijgt een nieuwe Kernenergiewetvergunning, waardoor de reactor gebruik kan maken van laagverrijkt uranium in plaats van het huidige hoogverrijkte uranium als brandstof. Staatssecretaris Van Geel (VROM) heeft daar toestemming voor gegeven. De oude vergunning dateerde van 1967. Met de nieuwe overeenkomst krijgt Nederland ook het recht om in […]

den haag – De onderzoeksreactor in Petten krijgt een nieuwe Kernenergiewetvergunning, waardoor de reactor gebruik kan maken van laagverrijkt uranium in plaats van het huidige hoogverrijkte uranium als brandstof. Staatssecretaris Van Geel (VROM) heeft daar toestemming voor gegeven. De oude vergunning dateerde van 1967.

Met de nieuwe overeenkomst krijgt Nederland ook het recht om in te grijpen bij (milieu)overtredingen op het terrein, ondanks het feit dat de reactor eigendom is van de Europese Unie.

Reageer op dit artikel