nieuws

Nieuwe GEP C-Class spoelt regenwater

bouwbreed Premium

numansdorp – Grote regenwatersystemen in de utiliteit spoelen bijvoorbeeld het toilet en de tuin met de nieuwe GEP C-Class van GEP. Het bedrijf uit Numansdorp ontwierp deze besturing voor middelgrote tot grote projecten met een capaciteit van 5000 tot 14.000 liter per uur. De GEP C-Class bestaat uit een stalen kast met pompinstallatie, een breaktank […]

numansdorp – Grote regenwatersystemen in de utiliteit spoelen bijvoorbeeld het toilet en de tuin met de nieuwe GEP C-Class van GEP. Het bedrijf uit Numansdorp ontwierp deze besturing voor middelgrote tot grote projecten met een capaciteit van 5000 tot 14.000 liter per uur.

De GEP C-Class bestaat uit een stalen kast met pompinstallatie, een breaktank en besturing. Vooralsnog bestaat er volgens GEP geen passende Nederlandse ver-taling van het Engelse �breaktank�. De Vlaamse vertaling noemt deze constructie �disconnectietank� en geeft daarmee duidelijk de functie ervan aan.

DIN1988-, NEN-EN1717 en de Belgaqua-normen schrijven een volledige ontkoppeling tussen leidingnetten voor, zodat het drinkwater en het regenwater niet kunnen vermengen. Onder de tank staan, afhankelijk van aantal en soort aftappunten, twee meertrapspompen opgesteld die het water naar de aftappunten transporteren.

Reageer op dit artikel