nieuws

Nieuw ECB-kantoor in Frankfurt kost 500 miljoen

bouwbreed Premium

FRANKFURT – Het nieuwe hoofdkwartier van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt gaat ongeveer 500 miljoen euro kosten. Het geld voor de bouw van de �Skytower� komt uit de kasreserves van de ECB, aldus ECB-president Jean-Claude Trichet. Volgens Trichet moet het gebouw in 2010 klaar zijn. Het innovatieve ontwerp van twee in elkaar gedraaide […]

FRANKFURT – Het nieuwe hoofdkwartier van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt gaat ongeveer 500 miljoen euro kosten. Het geld voor de bouw van de �Skytower� komt uit de kasreserves van de ECB, aldus ECB-president Jean-Claude Trichet.

Volgens Trichet moet het gebouw in 2010 klaar zijn. Het innovatieve ontwerp van twee in elkaar gedraaide torens van 184 meter hoog komt uit de koker van een Weens architectenbureau. De oppervlakte van de nieuwe ECB-hoofdzetel bedraagt rond de 100.000 vierkante meter. Er komen zo�n 2500 mensen te werken. Momenteel zijn de werknemers van de ECB nog verdeeld over drie gebouwen in het financiële district van Frankfurt.

De ontwerpers gaan de grote markt van Frankfurt in het gebouw opnemen. Dit overdekte plein fungeert nu nog als het bezoekerscentrum van de ECB. In de toekomst komt op de markt een monument voor de slachtoffers van de holocaust. In de Tweede Wereldoorlog was het een verzamelpunt voor joden voordat ze naar de vernietigingskampen gingen.

Reageer op dit artikel