nieuws

Moerdijkse Hoek steeds duidelijker

bouwbreed Premium

moerdijk – Het wordt steeds duidelijker waar het nieuwe industrieterrein Moerdijkse Hoek precies komt te liggen. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant willen dat het terrein van zo�n 600 hectare voor grootschalige industrie en logistiek op enige afstand van de kern Moerdijk moet komen te liggen, grotendeels in de oksel van de snelwegen A16 en A17, direct […]

moerdijk – Het wordt steeds duidelijker waar het nieuwe industrieterrein Moerdijkse Hoek precies komt te liggen. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant willen dat het terrein van zo�n 600 hectare voor grootschalige industrie en logistiek op enige afstand van de kern Moerdijk moet komen te liggen, grotendeels in de oksel van de snelwegen A16 en A17, direct aan de verbindingsas Rotterdam-Antwerpen.

Ze hebben gistermiddag twee varianten gepresenteerd: een voorkeursontwerp en een ontwerp dat het meest milieuvriendelijk is. De ontwerpen lijken sterk op elkaar. Ruim een jaar geleden ontstond enige commotie toen gedeputeerde O. Hoes zich liet ontvallen de sloop van het plaatsje Moerdijk niet uit te sluiten als uiterste optie om plaats te maken voor Moerdijkse Hoek. In beide varianten komt Moerdijkse Hoek onder de A17 te liggen, dus op afstand van de kern Moerdijk, en wordt rekening gehouden met waardevolle natuur. Verder gaan beide varianten uit van een terrein, dat bestaat uit vier componenten met daartussen ruimte voor groen.

Een van de grootste verschillen tussen de ontwerpen is dat de voorkeursvariant voorziet in een overslagterminal die de capaciteit van de haven van de Roode Vaart bij het nabijgelegen industrieterrein Moerdijk moet vergroten. De milieu-effectrapportage (MER) voor Moerdijkse Hoek is nog niet helemaal afgerond. Uit de stappen die al gedaan zijn heeft de provincie de twee varianten afgeleid. Begin volgend jaar zullen Provinciale Staten een definitieve keuze voor een ontwerp maken bij de uitwerking van het Streekplan. Het streven is om begin 2007 te starten met de aanleg van Moerdijkse Hoek.

Reageer op dit artikel