nieuws

LPF wil Nederland stukje groter maken

bouwbreed

den haag – De Tweede-Kamerfractie van de LPF wil het Markermeer of een deel daarvan inpolderen om ruimte te maken voor bedrijven, huizen, recreatie en landbouw. Bij de behandeling van de Nota ruimte maandag brak LPF-kamerlid Van As een lans voor deze uitbreiding van Nederland. Met onder meer de beoogde groeimogelijkheden voor Schiphol heeft de […]

den haag – De Tweede-Kamerfractie van de LPF wil het Markermeer of een deel daarvan inpolderen om ruimte te maken voor bedrijven, huizen, recreatie en landbouw.

Bij de behandeling van de Nota ruimte maandag brak LPF-kamerlid Van As een lans voor deze uitbreiding van Nederland. Met onder meer de beoogde groeimogelijkheden voor Schiphol heeft de regio deze extra grond hard nodig om ook in de toekomst het “kloppend hart” van bedrijvigheid te zijn. De LPF wil onderzoeken in hoeverre landaanwinning in het IJsselmeergebied een oplossing kan bieden voor de grondschaarste.

Reageer op dit artikel