nieuws

Leger VS stoort garagedeuren

bouwbreed

new york – Ineens je garage niet meer in of uit kunnen. Dat schrikbeeld dreigt voor vijftig miljoen Amerikanen die in de nabijheid van een legerbasis wonen. Het Pentagon gaat namelijk vanaf 2008 op 125 legerbases een radiosysteem gebruiken dat op dezelfde frequentie functioneert als dat van het grootste deel (zo�n 90 procent) van de […]

new york – Ineens je garage niet meer in of uit kunnen. Dat schrikbeeld dreigt voor vijftig miljoen Amerikanen die in de nabijheid van een legerbasis wonen. Het Pentagon gaat namelijk vanaf 2008 op 125 legerbases een radiosysteem gebruiken dat op dezelfde frequentie functioneert als dat van het grootste deel (zo�n 90 procent) van de radiografisch bediende garagedeuren in de Verenigde Staten.

De bewuste frequentie is al sinds het begin van de jaren vijftig in het bezit van het leger, maar werd nooit gebruikt. De garagedeurenindustrie is de frequentie gaan toepassen vanaf 1980.

Volgens het Pentagon stoort het radiosysteem de afstandsbedieningen tot in een straal van 15 kilometer. Volgens de industrie is dat 80 kilometer. De eigenaren van de garagedeuren zullen nu op eigen kosten hun radiofrequentie moeten laten veranderen.

Reageer op dit artikel