nieuws

Kok gispt De Geus over poldermodel

bouwbreed Premium

amsterdam – Het Nederlandse sociaal overlegmodel heeft niets aan kracht ingeboet. De dialoog tussen werknemers, werkgevers en kabinet is essentieel voor een sterke economische groei. Dat heeft oud-premier Wim Kok gisteren gezegd op het jubileumsymposium van de 100-jarige vakcentrale FNV. “Het traditionele Nederlandse overlegmodel biedt ons de mogelijkheid om problemen gezamenlijk sneller in kaart te […]

amsterdam – Het Nederlandse sociaal overlegmodel heeft niets aan kracht ingeboet. De dialoog tussen werknemers, werkgevers en kabinet is essentieel voor een sterke economische groei. Dat heeft oud-premier Wim Kok gisteren gezegd op het jubileumsymposium van de 100-jarige vakcentrale FNV. “Het traditionele Nederlandse overlegmodel biedt ons de mogelijkheid om problemen gezamenlijk sneller in kaart te brengen”, aldus Kok. Daarmee gispt hij het kabinet en in het bijzonder de ministers De Geus en Zalm die het poldermodel aan de kant wilden schuiven.

Dat het kabinet vorig jaar aanvankelijk voorbij is gegaan aan de vakbeweging in het zoeken naar een oplossing van sociale conflicten, heeft hem mateloos gestoord. “Dat zou het broze economische herstel lelijk in de wielen hebben gereden”, aldus Kok.

Reageer op dit artikel