nieuws

Klokkenluider Ad Bos ontloopt gevangenisstraf

bouwbreed

Volgens het Openbaar Ministerie is vast komen te staan dat Bos voormalig ambtenaar van Rijkswaterstaat J.J. heeft omgekocht met golfreisjes naar Schotland en Zwitserland, met geldbedragen en met een golfset.

Goed contact

Hoewel Bos alle aantijgingen eerder toegaf, ontkende hij ze in de rechtszaal. “Ik heb die ambtenaar nooit gefêteerd of betaald. Wel heb ik een goed contact met hem onderhouden. Het was op het randje, dat geeft ik toe, maar ik ben er nooit overheen gegaan. Dat wilde ik niet.” De zogenaamde pretreisjes naar Zwitserland en Schotland waren volgens hem puur zakelijk. Bos: “Koop Tjuchem werd in die tijd nog niet serieus genomen door Rijkswaterstaat. We hadden een grote achterstand op de concurrentie. En dus wilden we onze expertise agressief onder de aandacht brengen. De reisjes vielen daar ook onder.”

Zijn advocaat C. Korvinus stelde dat Bos nooit vervolgd had mogen worden. “Justitie heeft altijd de indruk gewekt Bos niet als verdachte te zien. Maar nu weten we dat hij aan het lijntje is gehouden. Dat is een welbewust strategie geweest. Daarmee heeft het OM wel het recht verspeeld om Bos te vervolgen”, aldus Korvinus. “Bovendien is Bos cruciaal geweest in de bouwfraude. Hij is daarvoor door iedereen geprezen, maar staat nu hier toch terecht.”

Reageer op dit artikel