nieuws

Jaga ontwerpt radiatoren Cocoon en Maxi voor utiliteit

bouwbreed

amersfoort – Geen kans op brandwonden, geen scherpe randen, vandalismebestendig en nog zuinig ook. Met die kwalificaties beveelt Jaga de Cocoon en Maxi aan. De fabrikant adviseert deze radiatoren voor utiliteitsgebouwen zoals scholen, zieken- en verzorgingshuizen en kinderdagverblijven.

Gebruikers en bezoekers willen in openbare gebouwen nog wel eens �aan de verwarming zitten� constateert Jaga. De Cocoon en Maxi zijn daartegen bestand. Ze hebben afgeronde hoeken zodat ze niet makkelijk letsel veroorzaken. De thermostaat en de regelkraan zijn in de bekleding weggewerkt en alleen met gereedschap te bereiken.

De krasvaste bekleding maakt de Cocoon en de Maxi in de visie van Jaga vandalenbestendig. Ook een botsing met een kinderfiets of rolstoel zal niet snel tot schade leiden. De toegepaste techniek Low-H2O houdt de temperatuur in alle ruimten onder controle. Een Low-H2O verwarmingselement bevat slechts eentiende van de waterinhoud van een gewone radiator. Daarom reageert het ingebouwde element snel op temperatuurschommelingen. De aanraaktemperatuur is maximaal 43 graden Celsius. Daarmee voldoen de radiatoren aan de Britse veiligheidsnorm DHSS DN4. Het weinige water vermindert de benodigde verwarmingsenergie met zo�n 10 procent.

De Cocoon en de Maxi hebben diktes van 10 tot 15 centimeter, hoogtes van 40 tot 70 centimeter en lengtes van 60 tot 220 centimeter.

Onderzetroosters voorkomen dat er iets in de bekleding kan worden gestopt en speciale slotjes vergrendelen de bekleding. Jaga levert de Cocoon alleen in wit volgens RAL 9010; de Maxi wordt in alle kleuren geleverd.

Reageer op dit artikel