nieuws

Investeerder koopt onderdelen Geveke

bouwbreed

den haag – Investeringsmaatschappij Halder heeft enkele onderdelen van de voormalige technische handelsonderneming Geveke overgenomen. Het gaat volgens een maandag verspreid persbericht van Halder om de bedrijven Geveke Werktuigbouw BV, het Belgische Proquip NV en Geveke Climate Technology. Wat er is betaald, is niet bekendgemaakt. De overname is gestructureerd via een zogeheten management buy-out waardoor […]

den haag – Investeringsmaatschappij Halder heeft enkele onderdelen van de voormalige technische handelsonderneming Geveke overgenomen. Het gaat volgens een maandag verspreid persbericht van Halder om de bedrijven Geveke Werktuigbouw BV, het Belgische Proquip NV en Geveke Climate Technology. Wat er is betaald, is niet bekendgemaakt.

De overname is gestructureerd via een zogeheten management buy-out waardoor de directie en Halder volledig eigenaar worden. De drie bedrijven maakten vorig jaar gezamenlijk een omzet van 43,9 miljoen euro en waren in bezit van participatiemaatschappij Nimbus en auto-importeur Pon Holdings. De combinatie Nimpon had Geveke in 2003 van de beurs gehaald.

Halder houdt zich bezig met het uitkopen van middelgrote bedrijven. Volgens W. Bouwers van Halder is Geveke een goed draaiende onderneming en heeft de eigendomswisseling eerder positieve dan negatieve gevolgen voor het personeel.

Reageer op dit artikel