nieuws

Ingenieursbureau Omegam op eigen benen verder

bouwbreed

amsterdam – Het hoofdstedelijk ingenieursbureau Omegam is zelfstandig aan het nieuwe jaar begonnen. Volgens directeur R. Otten kan het bedrijf op eigen benen een stuk slagvaardiger opereren dan vroeger onder de vleugels van de stad Amsterdam.

“De gemeente wil liever geen risicovolle investeringen aangaan. Daar is nu meer ruimte voor”, aldus Otten. “Omegam kan voortaan beter inspelen op trends in de markt. Een voorbeeld is outsourcing”. Otten voert samen met A. van Zon de directie van de opnieuw op de rails gezette onderneming.

Omegam rekent zichzelf tot de Nederlandse top van de milieulaboratoria. Het bedrijf stond vooraan bij de accreditatie en werd door de rijksoverheid aangewezen voor analyses in het kader van het bouwstoffenbesluit. Voor de ruim honderd medewerkers heeft de verzelfstandiging eerst komende drie jaar in ieder geval geen personele gevolgen.

Kernactiviteit

In 1999 al koos Amsterdam voor een zelfstandiger positie van zijn ingenieursbureau annex laboratorium. De werkzaamheden werden vanaf dat jaar niet langer tot de kernactiviteiten van de stad gerekend.

Op 7 december vorig jaar viel de beslissing van de dienst een vennootschap te maken onder leiding van het zittende management.

Reageer op dit artikel