nieuws

InfraTech in teken nieuw perspectief

bouwbreed

rotterdam – Nieuwe methoden van communiceren met opdrachtgevers en toeleveranciers en een gewijzigd investeringsklimaat noopt bouworganisaties tot een nieuwe ziens- en werkwijze. Vakbeurs InfraTech 2005 staat om die reden in het teken van een nieuw perspectief voor de bouw.

Bedrijven die snel, efficiënt en transparant hun activiteiten voor opdrachtgevers ten uitvoer brengen, kunnen de toekomst met vertrouwen tegemoet zien, zo menen de organisatoren van de vakbeurs voor grond-, water- en wegenbouw. Innovatie is dan ook het toverwoord op het tot vrijdag te houden vakevement in het Ahoy-complex te Rotterdam. Meerdere prijzen op dat vlak worden deze week uitgereikt, met de InfraTech Innovatieprijs voorop.

Bij alle vertoon van supermodern materieel en speciale gww-gereedschappen wordt het aloude handwerk niet vergeten.

Zo geeft vandaag om 11.00 uur, tijdens de officiële opening van de vakbeurs, minister Peijs van Verkeer en Waterstaat het startschot voor het Nederlands Kampioenschap Straatmaken.

Drie ploegen leerlingen uit Leiden, Harderwijk en Zaandam binden vandaag de strijd aan tijdens het tweejaarlijkse Bestratingsfestival in de Scheldehal van het Ahoy-complex. Ze moeten binnen enkele dagen een stuk sierstraatwerk van 42 vierkante meter realiseren.

Wedstrijdleider Rob van Dalen maakte daarvoor een passend ontwerp: een halve tennisbaan met racket. De inspiratie daarvoor vond hij in het binnenkort eveneens in Ahoy te houden ABN Amro tennistoernooi. Niet verwonderlijk is dan ook, dat vrijdagmiddag om 14.00 uur tennisser Jan Siemerink de winnaar bekendmaakt.

Bestratingsfestival

Het InfraTech Bestratingsfestival vindt plaats op het circa 1000 vierkante meter grote bestratingsplein bij de ingang van Ahoy, waar dagelijks demonstraties van nieuwe ontwikkelingen op bestratingsgebied worden getoond en informatie gegeven over moderne wegenbouw.

Het accent ligt daarbij op vakmanschap (want het echte handwerk is nog altijd essentieel bij straatmaken) en arbeidsomstandigheden, maar ook op zaken als opleidingen, materialen, gereedschappen en materieel.

Het Bestratingsfestival is een gezamenlijke activiteit van BeST (betonnen bestratingsmaterialen en straataankleding), KIWA Certificatie en Keuringen, de door de OBN vertegenwoordigde bestratingsbedrijven, opleidingsinstituut SBW, ZPPR bouwcommunicatie, het samenwerkingsverband praktijkopleidingen SPG, die allemaal met een informatiestand aanwezig zijn.

Reageer op dit artikel