nieuws

Huizen in overtollige rijksgebouwen

bouwbreed

DEN HAAG – Rijksgebouwen die leeg staan, kunnen best tot woonhuis worden verbouwd. Minister Dekker (volkshuisvesting) ziet daarin een manier om het nijpende woningtekort te verkleinen. De Rijksgebouwendienst bekijkt op verzoek van de minister of de overtollige rijkspanden planologisch gezien als woning gebruikt kunnen worden. Dat liet Dekker gisteren in een brief aan de Tweede […]

DEN HAAG – Rijksgebouwen die leeg staan, kunnen best tot woonhuis worden verbouwd. Minister Dekker (volkshuisvesting) ziet daarin een manier om het nijpende woningtekort te verkleinen.

De Rijksgebouwendienst bekijkt op verzoek van de minister of de overtollige rijkspanden planologisch gezien als woning gebruikt kunnen worden.

Dat liet Dekker gisteren in een brief aan de Tweede Kamer weten. De Kamer had de bewindsvrouw bij de behandeling van de VROM-begroting voor 2005 opgedragen een plan te maken om meer woningen in voormalige of leegstaande kantoorpanden te realiseren. Minister Dekker wil het in eerste instantie aan eigenaren van en handelaren in die kantoorpanden en de verhuurders overlaten om een bedrijfsgebouw voor bewoning geschikt te maken. Met een “handreiking” wil zij dat stimuleren. Afhankelijk van de effecten zal zij zich erover beraden of “bepaalde (wettelijke) maatregelen noodzakelijk zijn”.

De Tweede Kamer had de minister gevraagd bijvoorbeeld met belastingvoordeeltjes en vereenvoudiging van de bouwregelgeving de komst van woningen in lege kantoren aantrekkelijk te maken.

Reageer op dit artikel