nieuws

Groenoordhallen gaan tegen de vlakte

bouwbreed

LEIDEN – De Groenoordhallen in Leiden gaan tegen de grond. De gemeente heeft met eigenaar Libéma te Rosmalen overeenstemming bereikt over de herontwikkeling van het terrein. Het moet een woonwijk worden van 550 tot 650 woningen, meer dan 2 hectare bedrijventerrein en 13.000 vierkante meter kantoren. Bedrijfsleider J.Altink sluit niet uit, dat een multifunctioneel complex […]

LEIDEN – De Groenoordhallen in Leiden gaan tegen de grond. De gemeente heeft met eigenaar Libéma te Rosmalen overeenstemming bereikt over de herontwikkeling van het terrein. Het moet een woonwijk worden van 550 tot 650 woningen, meer dan 2 hectare bedrijventerrein en 13.000 vierkante meter kantoren.

Bedrijfsleider J.Altink sluit niet uit, dat een multifunctioneel complex deel gaat uitmaken van de nieuwbouw: “Alles is nog mogelijk. De Groenoordhallen hebben wel in een behoefte voorzien, maar het is traditioneel een moeilijke handel. De vaste kosten zijn hoog en we krijgen niet alle dagen vierduizend man in de hallen.”

De grond en de hallen, nu eigendom van Libéma, waren tot een jaar of tien geleden eigendom van de gemeente. Of Libéma zelf gaat ontwikkelen, de grond en hallen aan de gemeente verkoopt dan wel een grondruil tot stand komt, is volgens Altink afhankelijk van de onderhandelingen. Volgens wethouder R. Hillebrand zal dan pas blijken of de plannen financieel haalbaar zijn.

Reageer op dit artikel