nieuws

Gevangenis in Leeuwarden blijft

bouwbreed

LEEUWARDEN – Het huis van bewaring De Blokhuispoort in Leeuwarden blijft toch open. De gevangenis zal zeer grondig worden gerenoveerd, zo heeft minister Donner (justitie) vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Aanvankelijk was het de bedoeling De Blokhuispoort te sluiten. Donner kondigt ook aan dat er in Zaanstad een nieuwe penitentiaire inrichting […]

LEEUWARDEN – Het huis van bewaring De Blokhuispoort in Leeuwarden blijft toch open. De gevangenis zal zeer grondig worden gerenoveerd, zo heeft minister Donner (justitie) vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Aanvankelijk was het de bedoeling De Blokhuispoort te sluiten.

Donner kondigt ook aan dat er in Zaanstad een nieuwe penitentiaire inrichting komt, die in 2009 open moet gaan. De penitentiaire inrichtingen in Groningen en Zutphen (locatie Lunette) gaan uiterlijk in 2008 dicht.

Reageer op dit artikel