nieuws

Fosag laat omvangrijke branchemonitor maken

bouwbreed

gouda – Fosag laat TNO-Industrie een omvangrijke branchemonitor uitvoeren. De Delftenaren gaan de ontwikkelingen in de markt van schilders, glaszetters en metaalconserveerders in kaart brengen.

Een beeld krijgen van de belangrijkste kansen op technologisch, financieel en bedrijfseconomisch gebied, dat is het doel van de monitor. Op basis van dat beeld zal voor alle sectoren binnen de Fosag een zogenaamde brancheagenda worden opgesteld, waarin wordt aangegeven wat mogelijke producten en diensten voor de toekomst zijn.

“Het gaat om bewegingen in de sector uitgesplitst naar sectoren, van de zelfstandige schilder en het traditionele schildersbedrijf tot en met het totaalonderhoud- en metaalconserveringsbedrijf. Na de komende zomer hopen we de eerste resultaten te hebben. Mede op basis daarvan stellen we het nieuwe beleidsplan op dat eind dit jaar klaar moet zijn”, licht Fosag-directeur E. Kruiderink toe.

De studie wordt verder gebruikt door de Fosag om innovatieprojecten op te starten en de opleidingen en trainingen te ontwikkelen die bedrijven op technologisch of andere gebied nodig hebben. Het is dan aan de bedrijven zelf om hun eigen strategische plannen op te zetten en beslissingen te nemen over trainingen en opleidingen van hun personeel, het aanbieden van nieuwe diensten en over eventuele aanschaf van nieuwe apparatuur.

Het onderzoek is niet specifiek gericht op de aanpak van de winterwerkloosheid, al kunnen de uitkomsten wellicht wel helpen bij het oplossen van dit probleem.

“We hebben enige tijd geleden samen met de vakbeweging een integraal plan gemaakt dat ertoe moet leiden dat binnen drie tot vier jaar dit probleem onder de knie is”, aldus Kruiderink.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels