nieuws

Eerst regen Zeer zacht

bouwbreed Premium

Met een stevige zuidwester wordt voorlopig zeer zachte lucht aangevoerd zodat er voor vorst geen plaats meer is. Vandaag stijgt het kwik maar liefst tot 11 of 12 graden. Daarbij is het wel bewolkt en druilerig weer met af en toe lichte regen of motregen. Het waait zoals gezegd stevig, aan de kust hard en […]

Met een stevige zuidwester wordt voorlopig zeer zachte lucht aangevoerd zodat er voor vorst geen plaats meer is. Vandaag stijgt het kwik maar liefst tot 11 of 12 graden. Daarbij is het wel bewolkt en druilerig weer met af en toe lichte regen of motregen. Het waait zoals gezegd stevig, aan de kust hard en mogelijk zelfs even stormachtig. Boven land waait het ook goed door met windkracht 5 tot 6. Komende nacht blijft het erg zacht met temperaturen die op de meeste plaatsen niet eens onder de 8 graden komen. Vervolgens passeert zaterdagochtend een storing met regen en een krachtige tot stormachtige zuidwestenwind. In de middag trekt de regen weg en klaart het vanuit het westen mogelijk zelfs op. Met 10 graden blijft het erg zacht voor de tijd van het jaar. Zondag wordt het rustiger en blijft het bovendien droog. Ook maandag is de kans op regen vrij klein, al houdt bewolking de overhand. Dinsdag is het de beurt aan een volgende storing met regen en tevens vrij veel wind.

Reageer op dit artikel