nieuws

Duitse bouwers halen minder orders binnen

bouwbreed

wiesbaden – De Duitse bouwers hebben in november 10,9 procent minder opdrachten binnengehaald dan in dezelfde maand in 2003. De burgerlijke en utiliteitsbouw verloor 15,1 procent terrein. De schade voor de infrabouwers bleef beperkt tot een daling van 6,4 procent. “Nog steeds is geen herstel in zicht”, stelt voorzitter Frauenrath van brancheorganisatie Deutsche Baugewerbe. Hij […]

wiesbaden – De Duitse bouwers hebben in november 10,9 procent minder opdrachten binnengehaald dan in dezelfde maand in 2003. De burgerlijke en utiliteitsbouw verloor 15,1 procent terrein. De schade voor de infrabouwers bleef beperkt tot een daling van 6,4 procent.

“Nog steeds is geen herstel in zicht”, stelt voorzitter Frauenrath van brancheorganisatie Deutsche Baugewerbe. Hij verwacht voor 2004 een omzetverlies van 4 miljard dat leidt tot een jaaromzet van 79 miljard euro en het verlies van 45.000 banen. Ondanks de voorzichtig aantrekkende economie denkt Frauenrath dat de bouwnijverheid zich in 2005 niet aan de al in 1995 ingezette neergang kan ontworstelen.

Het Statistisch Bundesamt becijfert dat in de eerste elf maanden van vorig jaar de omzet van de Duitse bouwers met 5,1 procent is geslonken tot 72 miljard euro. Het aantal werknemers nam in die periode met 5,8 procent af tot 769.000.

Reageer op dit artikel