nieuws

Caterpillar meldt flinke winststijging

bouwbreed Premium

peoria – De Amerikaanse machinebouwer Caterpillar heeft in het vierde kwartaal van 2004 een winst van 551 miljoen dollar (432 miljoen euro) gemaakt. Het resultaat overtreft de winst van 349 miljoen dollar uit dezelfde periode een jaar eerder. Dit blijkt uit gisteren uitgebrachte cijfers. De omzet in het vierde kwartaal nam toe tot 8 miljard […]

peoria – De Amerikaanse machinebouwer Caterpillar heeft in het vierde kwartaal van 2004 een winst van 551 miljoen dollar (432 miljoen euro) gemaakt. Het resultaat overtreft de winst van 349 miljoen dollar uit dezelfde periode een jaar eerder.

Dit blijkt uit gisteren uitgebrachte cijfers. De omzet in het vierde kwartaal nam toe tot 8 miljard dollar (6,3 miljard euro). Dit is hoger dan de 7,6 miljard dollar waar analisten op gerekend hadden. De winst per aandeel viel lager uit dan verwacht. Deze bedroeg 1,55 dollarcent per aandeel, waar analisten van 1,63 dollarcent per aandeel uitgingen.

Het bedrijf, dat zware tractoren en graafmachines produceert, verwacht voor 2005 een omzetstijging van 12 tot 15 procent.

Reageer op dit artikel