nieuws

Brug Zutphen minimaal een week gesloten

bouwbreed

ZUTPHEN – De Oude IJsselbrug in Zutphen is op last van de gemeente sinds gisteren gesloten voor alle gemotoriseerde verkeer. De sluiting duurt minimaal een week, volgens een woordvoerder van de gemeente. De gemeente acht de brug niet veilig genoeg, wegens ernstige scheuren in de dragers van het bouwwerk. De scheuren zijn dinsdag en woensdag […]

ZUTPHEN – De Oude IJsselbrug in Zutphen is op last van de gemeente sinds gisteren gesloten voor alle gemotoriseerde verkeer. De sluiting duurt minimaal een week, volgens een woordvoerder van de gemeente. De gemeente acht de brug niet veilig genoeg, wegens ernstige scheuren in de dragers van het bouwwerk.

De scheuren zijn dinsdag en woensdag bij een inspectie geconstateerd. De gemeente is bezig omleidingsroutes aan te geven. De brug is een belangrijke schakel in een drukke verkeersroute met 15.000 verkeersbewegingen per etmaal.

De scheuren zijn gistermiddag via noodreparaties hersteld. Een inspectie van de totale brug moet uitwijzen of er nog meer schade is aangericht.

Reageer op dit artikel