nieuws

Akkoord over bouw Meerstad Groningen

bouwbreed

groningen – De ontwikkeling van Meerstad de bouw van 8000 tot 10.000 woningen aan de oostkant van Groningen heeft, na bijna vier jaar, een akkoord opgeleverd. De gemeentebesturen van Groningen en Slochteren en de provincie Groningen hebben ingestemd met de voorstellen van de publieke en private partijen (het Beleidsoverleg) die betrokken zijn bij de aanleg […]

groningen – De ontwikkeling van Meerstad de bouw van 8000 tot 10.000 woningen aan de oostkant van Groningen heeft, na bijna vier jaar, een akkoord opgeleverd.

De gemeentebesturen van Groningen en Slochteren en de provincie Groningen hebben ingestemd met de voorstellen van de publieke en private partijen (het Beleidsoverleg) die betrokken zijn bij de aanleg van Meerstad. Daarmee is een historische stap gezet in de ontwikkeling van het miljoenenproject.

De dit jaar op te richten GrondexploitatieMaatschappij Meerstad (GEMM) is voor de bouw. Op 4000 hectare komen zeventien deelgebieden en een meer van 650 hectare. De aanleg van Meerstad duurt ruim twintig jaar en vergt een investering van 800 miljoen euro.

Reageer op dit artikel